Co jsou to esenciální oleje?

Ptáte se, co jsou to esenciální oleje? Zkuste si doma ručně oloupat pomeranč - esenciálních olejů budete mít plné dlaně a ucítíte je ještě dlouho poté. 

Esenciální oleje, známé také jako éterické oleje nebo silice, jsou vonné látky, které rostlina sama využívá pro vlastní léčbu, ochranu nebo komunikaci s okolím. Esenciální oleje dōTERRA® představují nejkvalitnější aromatické výtažky. Každá esence obsahuje desítky až stovky zdrojových složek, které jsou šetrně destilované vodní parou nebo v případě citrusů (z kůry plodu) lisováním za studena. dōTERRA 100% čisté esenciální oleje jsou nejbezpečnější a nejúčinnější esenciální oleje dostupné v dnešní době.

Celý proces výroby specifikuje Certifikát CPTG, který garantuje 100% kvalitu, čistotu a obsah. dōTERRA zkoumá do detailu ve více jak 10 krocích původ, kvalitu a obsah esenciálních olejů. Porovnává je se standardy kvality, obsahu a vlastnostmi, kterým každá uvolněná dávka musí projít.  Pokud nesplňuje tyto přísné požadavky, nedostane se do výroby. Proto se během roku můžete setkat s tím, že některé esenciální oleje nejsou dostupné. Sítem dōTERRA projde pouze špičkových 20 % z celkového množství esenciálních olejů, které může využít.

Vysoká kvalita je dosažena díky vysokému důrazu na sběr rostlin ve vhodnou dobu, kdy je koncentrace esenciálního oleje nejvyšší, čemuž napomáhá pečlivé pěstování ve vhodných klimatických podmínkách v místě jejich přirozeného výskytu. Proto dōTERRA spolupracuje napřímo s farmáři ve více než 60 zemích světa a platí jim férovou cenu za jejich dodané produkty.

Každá kapka je vzácná. 15ml lahvička obsahuje přibližně 250 - 260 kapek CPTG certifikovaného esenciálního oleje nebo směsi esenciálních olejů. Většinou stačí 1 kapka - přidat do jídla,  do ultrazvukového difuzéru. Nanést na místo, které vás bolí nebo se nachází vyrážka či poranění. Doporučujeme při aplikaci využít pokaždé jemný kokosový olej dōTERRA, který pomáhá vstřebání a působení na místě. (Tyto možnosti platí výhradně pro CPTG certifikované terapeutické esenciální oleje dōTERRA).

Objevujte svět esenciálních olejů dōTERRA s námi, ráda Vám budu průvodcem, Vaše Jitka