Lze oleje doTERRA užívat vnitřně?

Ze svých zkušeností mám s použitím vysoce kvalitních olejů doTERRA skvělé výsledky, ale je potřeba k ní přistupovat opatrně, mít co nejvíce informací a hlavně poslouchejte své tělo a to, jak reaguje. Esenciální oleje jsou velmi koncentrované, proto stačí začít s 1 nebo 2 kapkami a sledovat, jak tělo zareaguje. Záleží, co všechno olejíček obsahuje a jaká je jeho kvalita. Můžete si být jistí, že doTERRA oleje jsou té nejvyšší kvality a nedostanete do sebe škodlivé látky ani pesticidy. 

Esenciální oleje lze používat několika způsoby, abyste dosáhli zlepšení svých problémů. Jedním z nich je vnitřní užívání, které ovšem česká legislativa zakazuje. Žádný z běžně prodávaných esenciálních olejů není oficiálně schválen jako potravinový doplněk, není-li od výrobce uvedeno a schváleno jinak. Tudíž nemůžu na svých stránkách uvádět způsoby vnitřních užití, je to na každém, jestli bude olejíčky používat a jak. Zároveň se některé olejíčky vnitřně v žádném případě neužívají, protože jsou natolik silné, že by vám mohly poleptat sliznici. Vždycky se informujte o použití jednotlivého oleje.

Pokud se rozhodnete olej užívat vnitřně,  je potřeba olej vždy zředit ve sklenici vody a po té popíjet. Společnost doTERRA má ve svém portfoliu k dispozici i VEGGIE CUPS pro bezpečné užití.

Nicméně stejně účinné jako vnitřní užití je masáž olejíčkem. Účinné látky obsažené v oleji proniknou také do krevního řečiště jako při vnitřním užití a dosáhnete téměř stejného efektu. Esenciální oleje můžete aplikovat na pokožku, vždy ale olej řeďte s podkladovým olejem (ideálně s frakciovaným kokosovým olejem), aby se minimalizovala jakákoli podrážděnost kůže. Když olejíček zředíte, můžete jej použít k příjemné a voňavé masáži konkrétní oblasti nebo chodidel a podél páteře.

Dalším skvělým způsobem je aromaterapie. Aromaterie je báječná a velmi účinná, dokáže okamžitě pozvednout náladu a přitom stačí kápnout pár kapek vámi zvoleného oleje do difuzéru a pak už si jen užívat okouzlující vůni. Nebo si můžete kápnout 1 až 2 kapky olejíčku do dlaní, rozetřít a prodýchat.