Home essentials kit - všechno, co pro začátek potřebujete

Moji milí,

jak už mnozí víte, nějakou dobu už pro Vás natáčím podcasty o sobě a hlavně o úžasném světě esenciálních olejů doTERRA, kterému jsem naprosto propadla. V jednom z nich jsem se rozmluvila o tom, jak s oleji doTERRA začít a co od nich čekat, poslechnout si ho můžete tady.

Pokud si moje vyprávění raději přečtete, máte ho ode mě tady. :-)

 

Esenciální oleje doTERRA působí komplexně a hluboce na náš organismus, používají se jako podpůrné a preventivní prostředky. Je důležité vědět, co od nich očekáváte. Jestli jste pouze zvědaví a chcete zjistit, co esenciální oleje umí a jak působí, nebo chcete podpořit své zdraví a imunitu anebo chcete řešit své emoční bloky, které máme z dětství, z prenatálního období, od rodičů a podobně. Toto jsou tři varianty směrů, kterými se můžete vydat. 

Pro ty zvědavé z vás, kteří byste rádi jen poznali a vyzkoušeli esenciální olejíčky doTERRA, je nejvýhodnější malý balíček, který se jmenuje Základní sada. Sada obsahuje tři základní oleje - levandule, citron, peppermint. Jsou v 5 ml balení. 

Levandule je skvělý olej na spaní, uklidnění, popáleniny.

Citron je používán pro detoxikaci, očištění střev, podporu imunity. Esenciální olej je zpracován z citronové kůry, nikoliv z dužiny. 

Peppermint se používá při nadýmání, pro zklidnění trávicího traktu. Je to chladivý olej - takže je vhodný na bolest hlavy a na horečku.

Všechny tyto tři olejíčky dohromady se používají proti všem druhům alergie. 

Pro maminky nebo pro ty, co se starají o zdraví celé rodiny, bych doporučovala rozšířený balíček, kde je deset olejíčků v 15 ml balení a zároveň je v balení i difuzér. Balíček se jmenuje Home essential kit neboli domácí lékař. Já ho používám už od roku 2017. Jsou to základní oleje a říká se, že vám mohou pomoci až v 95 % případech běžných nemocí. Z těchto olejů se dají vytvářet kombinace olejů, které pomohou podpořit zdraví celé rodiny.

Home essential kit obsahuje: OnGuard, ZenGest, Deep Blue, Air, Lemon, Levandule, Peppermint, Tea Tree, Oregano a Kadidlo. 

OnGuard je směs olejů. Obsahuje hřebíček, eukalyptus, skořici, rozmarýn a pomeranč. Pro mě je OnGuard jednoduše zázrak. Pokud vás neoslní nic jiného, tak OnGuard ano. Myslím si, že by ho měla mít každá maminka u sebe. 

Olej je štiplavý, proto když ho budete aplikovat na pokožku, vždy jej řeďte kokosovým olejem. Lépe se roztírá, krásně se vstřebává a je to tak bezpečnější.

OnGuard se prodává i v malých kuličkách, ve kterých je půlka OnGuardové kapky. Tyto kuličky jsou vhodné pro děti. 

Pro dospělé je OnGuard spolu s oreganem, černým pepřem a meduňkou v Softgelech. Používá se při počátečních chřipkových stavech. Důležité je esenciální oleje používat hned v počátku nadcházející nemoci, když cítíte, že na vás něco leze. Pokusit se nemoc potlačit.

Další směsí olejů je ZenGest, který je skvělou směsí na trávení. Já jej používám v momentě, kdy mám trávicí potíže nebo problémy s žaludkem, střevy. ZenGuest obsahuje zázvor, fenykl, peppermint, kmín, anýz, estragon a koriandrové semínko.

Esenciální olej Deep Blue se používá jenom masážně. Používám ho, když se zraním, skvělý je na modřiny i na to, když mám hluboký kašel.  

Další z olejů, Air, je záležitostí na dýchací cesty a na podporu dýchání. Čistí vzduch, proto ho často dávám do difuzéru. 

Dále jsou v Home essential sadě jednotlivé oleje: lemon, levandule, peppermint, melaleuca, oregano a kadidlo.

Lemon je důležitý na detoxikaci, čištění střev a na celkovou pohodu. Dokonce štěpí tuky a zvyšuje imunitu.

Peppermint se používá na nadýmání a zklidnění trávicího traktu. Pokud máte rýmu, krásně pročistí dýchací cesty.

Levandule je skvělá na spaní, na uklidnění, na popáleniny.

Melaleuca neboli Tea Tree je skvělý na řezné a mokvající rány, na ekzémy, na kvasinky, na opary a na mozoly.

Oregano je nejsilnější přírodní antibiotikum, je opravdu silný a velmi účinný. Je to horký olej, tudíž je potřeba ho vždy naředit před tím, než ho aplikujeme na kůži. 

Závěrem je tu kadidlo (Frankincense). Kadidlo je král všech olejíčků, protože podporuje veškerou účinnost všech olejů. 

Osobně doporučuji domácího lékaře s difuzérem, je to nejlepší cesta, jak začít používat esenciální oleje. Pokud ale chcete jen vyzkoušet olejíčky, tak je tu menší sada s 5 ml oleji bez difuzéru. Je to taky dobrý krok k tomu začít. 

Oleje doTERRA nabízí stoprocentní oleje, to znamená výtažky z jednotlivých rostlin. Jsou tak silné, že stačí jedna kapka esenciálního oleje.

Chtěla bych zdůraznit, že každý člověk je jiný. Olejíčky používejte opatrně, pomalu, vyzkoušejte je nejdříve na sobě, pak až na dětech. 

Doporučuji vám vytvořit si svůj vlastní účet doTERRA, který vás ale k ničemu nezavazuje. Není to tak, že byste museli objednávat každý měsíc nebo že by vás někdo za něco penalizoval, to vůbec ne. Vytvoříte si svůj vlastní účet a budete mít zároveň všechny ty olejíčky o 25% levnější

Kdybyste měli jakýkoli dotaz, neváhejte mi napsat na hello@jitkakocurova.cz nebo info@bedottera.cz. Ráda Vám poradím a pomůžu při výběru olejů a zkonzultuji jejich účinky. 

Děkuji za Váš zájem, Vaše Jitka